2014-2015: Kennis- en exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP), Werkmaatschappij ministerie van BZK.

Voor KOOP heb ik een link extractor gemaakt. Deze herkent verwijzingen naar wet- en regelgeving in geschreven teksten, en zet deze om naar gemarkeerde links met correcte URI's. Voor dit project gebruik ik onder andere een trie scanner en reguliere grammatica's. In 2015 is de herkenning uitgebreid voor verwijzingen naar jurisprudentie, officiƫle bekendmakingen, en Europese regelgeving.

2014: Unit4.

Als consulting data scientist heb ik een team van Unit4-Agresso R&D in Oslo (Noorwegen) geholpen met het toepassen van predictive analytics en machine learning. Dit heeft geresulteerd in een faciliteit voor het in kaart brengen en opschonen van gegevens, en een prototype voor het integreren van predictive analytics in het ERP-product van Unit4.

2013-2014: Rhinofly.

Als onderdeel van het team van Rhinofly werk ik mee aan een nieuwe vacature-site voor de overheid. Mijn inbreng bestaat uit het semantisch zoeken en matchen van profielen en vacatures. Een onderdeel hiervan is het maken van een koppeling (geschreven in Scala) tussen de ElasticSearch zoekmachine en het Play 2.1 framework.

2012-2013: Kennis- en exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP), Werkmaatschappij ministerie van BZK.

In het project Linked Data Overheid heb ik samen met enkele collega's een systeem ontworpen en gemaakt dat metadata en relaties tussen allerlei overheidsdocumenten verzamelt en beschikbaar stelt. De gegevensbronnen zijn wet- en regelgeving, jurisprudentie, beleidsbesluiten en andere overheidsdocumenten. Met dit systeem kunnen juristen, beleidsambtenaren en uitvoerende ambtenaren in één oogopslag zien welke documenten en informatie van belang zijn voor een onderwerp. Ook kunnen ze met een druk op de knop correcte verwijzingen maken naar wet- en regelgeving.

2011-2013: Fit20, keten van sportscholen.

Als onderzoeksproject heb ik een web-gebaseerde (HTML5) iPad applicatie gemaakt. De personal trainers van Fit20 gebruiken deze om de prestaties van hun klanten te registreren. Zo kunnen ze de vooruitgang bijhouden en tijdens de training eventuele bijzonderheden voor een klant zien. De 'app' draait in een cloud, namelijk de Google AppEngine.

2010-2012: Raad van State.

Voor beide afdelingen van de Raad van State, Advisering en Bestuursrechtspraak, hebben een collega en ik kennissystemen gebouwd, waarmee juristen efficiënter en gerichter kunnen werken aan een advies of uitspraak. Vanaf het begin hebben we de eindgebruikers bij het project betrokken. Na een paar weken hadden we een versie die al zo goed werkte, dat medewerkers van de Raad elkaar links naar de test-versie gingen toesturen. Het was het eerste project waarin ik semantic web en enterprise search technologie heb gecombineerd in een moderne (CQRS) architectuur.

2010: Belastingdienst, Centrum voor Kennis en Communicatie.

De medewerkers van de Belastingdienst hebben te maken met een enorme hoeveelheid wetgeving, beleidsnota's, jurisprudentie, richtlijnen, enzovoorts. Al jaren leefde het idee om dat in een 'bronnenbank' bij elkaar te brengen en vindbaar te maken. De stap van idee naar realisatie was echter groot en bleek niet 'gewoon' een kwestie te zijn van veel Java ontwikkelaars bij elkaar in een ruimte zetten. Door een compleet andere aanpak te kiezen, kon ik met een collega in vier maanden een werkend prototype bouwen, waarmee de bestaande ideeën concreter gemaakt werden.

Vóór 2010

Ik heb gewerkt in allerlei projecten op het gebied van XML-applicaties, content management en open standaarden. Deze projecten werden uitgevoerd voor overheden, uitgeverijen en mediabedrijven.